Sunday, May 25, 2008

tomaten kokos saus

ingrediƫnten:
  • 1 halve kop geraspte kokos
  • 2 tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
Laat de geraspte kokos een uur of 4 weken in zuiver water, of gebruik anders kokosmelk.
Stoof de ui met de geperste teentjes knoflook en de pepers in stukjes gesneden tot ze zacht zijn.
Voeg de kokos met het water toe. Snij de 2 tomaten in stukjes en voeg toe. Laat een 10 tal minuutjes doorkoken en voeg eventueel wat water toe om het vloeibaar te houden.
Laat dan beetje afkoelen en mix nog eens door met de staafmixer.

Warm voorzichtig op vlak voor het gebruik.

2 comments:

AnneTanne said...

Klinkt niet slecht...
Ik zou nog de neiging hebben er een ietsiepietsie verse gember aan toe te voegen, en te garneren met wat korianderblaadjes...

Joost Yervante Damad said...

Bedankt voor de tip!
Deze saus was natuurlijk maar onderdeel van een gerecht.
In totaal was het rode parika gevuld met gebakken seitan en kastanje champignons en gestoofde tomaten, gebakken in de oven, dan op een bord gepresenteerd met de warme saus, en gegarneerd met een topje munt.
Vooraf was er een bladerdeegje gevuld me zalm en mozarella, en achteraf verse bramen en aardbeien ijs (recept van groene dag op basis van bevroren bananen).