Sunday, March 30, 2008

lasagne van tomaatjes, peterselie en kool

Dit recept is zeker interessant, maar er is nog werk aan, het viel iets te droog uit en de witte kool smaakt wat sterk door.

ingredienten:
- lasagne vellen
- witte kool
- olijfolie
- peterselie
- tomaat
- zeezout
- peper
- citroensap of vincotto
- ui
- knoflook
- evt. wat kaas

bereiding:
Smeer de ovenschotel in met wat olijfolie. Snij tomaat in plakjes en beleg er de bodem mee.
Eerste laag lasagne vellen erop.

Maak een sausje van peterselie, 3 eetlepels olijfolie, snufje zout en peper, 1/2 tomaatje, 2 teentjes knoflook (geperst) en wat citroensap of vincoto met behulp van de keukenmachine met het S-mes.

Doe dit sausje op de lasagne vellen. Dek af met de 2e laag lasagne vellen.
Snij terug tomaat in plakjes en doe op de lasagne vellen. Dek af met de 3e laag lasagne vellen.

Maak een mengeling van wat fijngesneden ajuin en 2x zoveel witte kool en 3 eetlepels olijfolie, met behulp van de keukenmachine.

Doe dit sausje over de lasagne vellen. Eventueel nog wat kaas erop als laatste laag.
Post a Comment