Tuesday, August 21, 2007

ovenschotel van kabeljauw met tomaat

Ingredienten:

- kabeljauwfilet
- champignons
- tomaten
- knoflook
- ui
- boter
- olijfolie
- (spelt)bloem
- kruiden
- zonnebloempitten

Bereiding:

Smeer ovenschotel in met boter. Leg nog klont boter op de bodem.
Panneer filet met wat bloem en leg in de ovenschotel.
Strooi wat zonnebloempitten op de vis.
Giet een klein beetje olijfolie op de vis.
Snij champignons in plakjes en leg rond de vis.
Pers teentjes knoflook erover.
Kruid naar smaak.
Snij tomaat in grote plakken en bedek er de vis en champignons mee.
Snij ui in plakken en versier er de tomaten mee.
Verwarm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (boven+onder verwarming).
Serveer met bijvoorbeeld pasta, ik gebruikte boekwijtpasta.
Post a Comment