Sunday, March 18, 2007

Bloemkool met gehakt in de tajine

Ingredienten (voor 2 personen)



  • 1 bloemkool

  • 250g gehakt

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 2 theelepels groentenbouillon

  • kokend water

  • olijfolie

  • kruidenzout


Bereiding


Snij de uien en de knoflook in stukken en fruit in wat olijfolie tot het glanzend is in de tajine. Voeg 2 theelepels groentenbouillon toe, en leng aan met water. Snij het harde binnenste uit de bloemkool en vul met gehakt. Strooi ruim kruidenzout op het gehakt. Zet de bloemkool in de bouillon, zet de deksel op de tajine en laat ongeveer 3 uur pruttelen op de laagste stand.

1 comment:

wellpe said...

Moet eerlijk zijn, je hebt heel wat bijgeleerd de voorbije jaren. Het kotleven heeft dus eindelijk toch zijn vruchten afgeworpen.
;-)